Succesverhaal AJ Personal Training Anja

Al meer dan 10 jaar heb ik enorme pijn

2 jaar geleden ben ik begonnen bij Ard-Jan te trainen en dat was voor mij het begin van steeds meer mobiliteit en kracht. Al meer dan 10 jaar heb ik enorme pijn in mijn onderrug en heupen. De medische molen was een roller coaster en na meerderde operaties en revalidaties, van fysiotherapeut tot osteopaat heb ik alles wel gezien. Ik wilde foto’s van mijn heupen, maar mijn huisarts zei “Je moet eerst afvallen en je spieren versterken, dan komt het goed.” – “Wat een idioot!” dacht ik.

“Het lijkt altijd onmogelijk, totdat het gedaan is” - Anja Krause

Dat was het moment waarop mijn man via zijn werk met Ard Jan kwam aanzetten, een personal trainer. We hebben een afspraak gemaakt en dan een planning. Opdracht: afvallen, spieren rond de romp en de heupen versterken. Training 3 keer per week, 1x onder begeleiding. Als ik ergens aan begin ben ik best fanatiek, te fanatiek. Ondanks de blessures gingen we toch door met aangepaste oefeningen, met Ard-Jan als stok achter de deur. Met veel begrip, maar ook veel uitdagingen, elke keer toch weer je grenzen verleggen.

Succesverhaal AJ Personal Training Anja 2

Ik ben gewoon weer mobiel

Inmiddels ben ik rond de 10 kilo afgevallen, soms meer, soms minder (door de overgang blijft dat nog even schommelen). Dankzij de Personal Training en een osteopaat op aanraden van Ard-Jan ben ik gewoon weer mobiel. Ik kan weer hardlopen zonder dat ik daarna 3 dagen in de pijn zit, ik kan gewoon dingen van de grond oppakken en kan zelfs weer hout stapelen! Zonder Ard Jan zou mij dit niet gelukt zijn. Het gaat nu goed. Ard-Jan daagt mij altijd uit om een stapje verder te gaan. Als ik nu terug denk met welke oefeningen wij begonnen zijn, ben ik ongelofelijk trots op mij en op Ard-Jan. Ik wordt dit jaar 50, maar ik voel me nu jonger, dan de afgelopen 10 jaar!