Succesverhalen AJ Personal Training Aarnoud

Zo wilde ik niet oud worden

Het is nu bijna drie jaar geleden dat ik met schroom en schaamte contact maakte met Ard-Jan Maliepaard of hij mij kon helpen om m’n conditie weer op te bouwen. Inmiddels was mijn gewicht boven de 160 kilo gekomen, een hernia in m’n onderrug en 0% conditie; ik liep nog korte stukjes, mét een kruk en bewegen deed pijn & kortademigheid. Zo wilde ik niet oud worden. Dus een intakegesprek; ik schaamde me enorm voor mijn slechte conditie én mijn enorme omvang, en dan moest ik de sportschool binnen waar allemaal gestroomlijnde lichamen die fit bezig waren, ik voelde me zó niet passen daar. Ard-Jan stelde me op m’n gemak, heel professioneel, invoelend, integer, vriendelijk. Binnen een kwartier was ik om, hij had mijn vertrouwen gewonnen.

“Ga iedere uitdaging aan met de gedachte; Ik wil het, ik wil het, ik wil het” - Aarnoud de molenaar

De eerste les begon op de crosstrainer, nou…. nog geen drie minuten op standje 1. Beiden hebben we toen -los van elkaar- gedacht; waar ben ik aan begonnen. Ard-Jan heeft volgehouden, ik ook, en hij bleef me steunen en motiveren en bleef me (of ook hem zelf) voorhouden dat het wel goed zou komen. Gaandeweg ging het beter, en ik, die nog nooit sport leuk had gevonden, kreeg er lol in, het lijf ging het doen. En ja, het kostte veel moeite en doorzetten, maar ik ging me fitter voelen, ook in de hersenen kwamen de endorfines los en ik voelde me veel prettiger. Ik kon lopen zonder rugpijn, ik kon met makkelijk bewegen, b.v. opstaan uit de bank zonder te steunen op leuningen en zonder te zuchten. Na anderhalf jaar kon ik tijdens een vakantie een wandeling over een berg maken van zo’n 12 km. Natuurlijk heb ik daar tussendoor rustpauzes gehouden, maar het ging; een nat T-shirt en appelpunt later was ik super blij hierover.

Succesverhalen AJ Personal Training Aarnoud 2

Ik voel me sterk, fit en ben goed in balans

Tegenwoordig fiets ik van Kats naar de sportschool in Goes en terug om een uur te trainen, 1x samen met Ard-Jan en 1x solo. Ik vind het sporten echt leuk!
Ik ben Ard-Jan heel erg dankbaar dat hij me -nog steeds- begeleidt en motiveert het beste uit mezelf te halen. Doordat mijn mindset is veranderd denk ik nu bij iedere uitdaging denk ik nu; ik kan het, ik kan het! Daarbij; het uur samen sporten is ook super gezellig, doordat Ard-Jan heel open met me over van alles praat, we samen veel lachen, hij begrijpt mijn humor, en de vertrouwensband veel voor me betekent. Ik voel me sterk, fit en ben goed in balans, er is ook zo’n 15 kilo minder Aarnoud inmiddels. Al vindt hij complimenten niet zo nodig; ik heb grote waardering voor Ard-Jan Maliepaard, ben hem dankbaar en ben heel blij dat hij mijn trainer is. Als mens vind ik hem super. Ik blijf dan ook trouw en blijf onder zijn professionele leiding sporten!